fbpx
Bitdenex Blogs

3 Redenen om in 2020 te Investeren in Cryptocurrencies

Cryptocurrency is al een tijdje het gesprek van de dag.

De meeste zijn geïnteresseerd in het veel besproken onderwerp en willen daar meer over leren, maar blijft de stap in het investeren in Crypto valuta toch voor vele te groot. Het verleden heeft ons geleerd dat het investeren in crypto in de meeste gevallen een goed idee is. Natuurlijk, brengt het ook wat risico’s met zich mee (zoals elke high-return investering doet). Er zijn echter genoeg redenen waarom een investering het waard is. In dit artikel zullen we drie van de belangrijkste redenen benoemen. 

Hoog rendement op investering (ROI)

Cryptocurrency zijn er nog niet zo heel lang, maar tot zo ver hebben zij resultaten behaald die verreweg veel winstgevender zijn geweest als de meeste andere vormen van investeringen. Het hoogste rendement wat je met reguliere investeringen, op de Nederlandse beurs kunt verwachten is 20%, wat wordt gezien als een deugdelijk resultaat. Cryptocurrencies hebben zichzelf bewezen dat hun prijzen flink kunnen veranderen in relatief korte periodes. Wat zorgt voor een hoger risico voor degene die geen strategie hebben, maar voor hoog rendement voor degene die zich wel goed voorbereiden.

Relatief makkelijk om te beginnen

Beginnen te investeren in bijvoorbeeld aandelen, obligaties of iets heel anders, is traditioneel gecompliceerd, saai en kost veel tijd. Daarnaast heb je in de meeste gevallen een hoog financieel instapdrempel.  Daarentegen is het handelen in cryptocurrency relatief makkelijk. Je hoeft niet naar een of ander instituut, papieren te tekenen of een bank te bezoeken. Je opent simpelweg online een account, krijgt een portemonnee en je volgt al jouw investeringen zonder moeite.

Blockchain is hier om te blijven

Als het jou nog niet was opgevallen dat blockchain is hier om te blijven, dan is investeren in crypto misschien niet voor jou. Al hoewel de meeste blockchain projecten het niet zullen halen. Zijn er een aantal blockchain projecten die tot leven zijn gebracht om levend te blijven. Financiële instituten beginnen namelijk ook steeds meer deel te nemen – wat aangeeft dat ook zij ook vertrouwen hebben, in het lange bestaan van blockchain technologie.

En… al overtuigd? Schrijf je dan in en begin vandaag nog met het handelen van cryptocurrencies!

Previous ArticleNext Article