fbpx
Bitdenex Blogs

Bitcoin wordt nu meer dan ooit tevoren gestuurd door institutionele beleggers.

De Bitcoin wordt nu meer dan ooit tevoren beïnvloed door institutionele beleggers. De kans is groot dat er, zodra er meer reguliere financiële instellingen de stap maken naar de opkomende crypto industrie, er een flinke koersstijging plaats zal vinden.

Wall Street heeft nu meer dan ooit meer invloed in het drijven van de Bitcoin.

Een lang en onbeantwoorde vraag van Bitcoin investeerders is wanneer Wall Street de crypto-valuta eindelijk zou gaan betreden.

Onderzoekbureau ‘The TIE’ melde op 18 juni dat de beurswaarde hoger stijgt dan Social Media activiteiten suggereren. The TIE ziet dit dan ook als een teken van een toenemend institutioneel belang, in verhouding tot het retail belang in de crypto valuta wereld.

“Bitcoin handelt op een recordhoogte ten opzichte van zijn sociale activiteit”

Dit tweette het onderzoekbureau The TIE naar hun 6.300 twitter-volgers. Het bedrijf schat dat het institutionele belang en handel, momenteel een groot drijvende kracht zijn van de Bitcoin.

“Een verhoogde NVTweet-ratio kan erop wijzen dat de Bitcoin nu meer wordt aangedreven door institutionele handel”

A screen shot of a computer

Description automatically generated

Crypto sentiment vs prijs – Bron: Twitter

Grote investeerders kopen steeds vaker Bitcoins (BTC)

Verschillende data bevestigen de analyse die The TIE heeft gemaakt. Zo was er eerder deze maand een diagram samengesteld met gegevens uit de SEC-documenten van Grayscale Investments en ByteTree.

De data die hieruit is komen suggereren dat de Grayscale Bitcoin Trust de afgelopen 12 weken ongeveer 63.000 coins in hun bezittingen hebben toegevoegd. In diezelfde periode werden er ongeveer 125.368 coins verzameld door miners.

Dit duidt erop dat meer dan 50% van de geminde coins zijn opgekocht door slechts één organisatie.

De invloed die institutionele beleggers hebben wordt door nieuwe data van de CME’s Bitcoin markt bevestigd

De gereguleerde futures exchange, wat de belangrijkste institutionele markt is voor Bitcoin-handel, melde dat de open interesse in haar ‘Bitcoin-futurescontracten’ een stijging van 310% heeft gemaakt sinds het begin van 2020.

De open interesse voor haar Bitcoin optiecontracten, is zelf hoger dan die van de futures contracten. In ieder geval, als we kijken naar het percentage.

Opties zijn financiële contracten waarmee de koper een activum kan kopen of verkopen (“call” -optie of “put” -optie). Dit kan hij doen tegen een specifieke prijs in een bepaalde periode.

Institutionele interesse in Bitcoin begint te groeien.

Hierin is het interesse van institutionele beleggers in crypto valuta geschetst.

Ook heeft vermogensbeheerder ‘Fidelity Investments’ een nieuw onderzoek gepubliceerd.

Met behulp van een datagericht enquêtebureau ontdekte ze dat de meerderheid van de institutionele beleggers geïnteresseerd in het cryptocurrency veld, ondanks dat deze respondenten nog niet zijn blootgesteld aan de opportuniteiten die deze sector biedt.

De antwoorden van de respondenten waren positief

De respondenten gaven aan dat ze voornamelijk geïnteresseerd zijn in Bitcoin en crypto-valuta omdat ze het zien als een niet-gecorreleerde investering, ze zien het als een innovatief technologisch speeltje. Daarnaast zien ze het als bedrijfsmiddel met een hoog potentieel voordeel. Als institutionele beleggers al miljarden toevertrouwen aan de opportuniteiten die crypto valuta te bieden heeft. Waar wacht JIJ nog op?

Previous ArticleNext Article