fbpx
Bitdenex Blogs

De toekomst van cryptovaluta

Een veelbesproken onderwerp in cryptoland is, de toekomst van de cryptomunten. Dagelijks komen er zoveel nieuwsberichten voorbij waarin experts het hebben over de koers van de verschillende cryptovaluta’s. Ze discussiëren, analyseren en maken schattingen over hoe de toekomst van de cryptovaluta’s eruit zal zien. Waar de een voorspelt dat de koers flink zal stijgen en dat cryptovaluta de toekomst is, denkt de ander dat de prijs binnen een mum van tijd zal gaan instorten.

Wat de verschillende meningen ook zijn, wij geloven dat er veel potentieel is op de cryptomarkt en dat crypto binnen enkele jaren deel zal uitmaken van onze maatschappij.

Van hype naar deel van onze maatschappij.

Als we terugkijken naar de opkomst van cryptovaluta rond 2017 en 2018 zullen we terugdenken aan de tijd dat er een grote hype was om het onderwerp. De Bitcoin was het gesprek van de dag en was overal in het nieuws, op social media en het internet. Binnen een korte periode van tijd steeg de prijs van de Bitcoin van een enkele honderden dollars naar 20.000 dollar per stuk, maar daalde net zo snel weer.

Zelfs degene die geen flauw idee hadden van wat blockchain betekende en zich nog nooit hadden verdiept in de valutamarkt, bleken ineens allemaal trotse bezitters van een voorraad aan Bitcoins.

Talloze nieuwe initiatieven van cryptovaluta zijn de afgelopen jaren flink gesneuveld en vele, zoals de Libra, zijn tot op heden (nog) niet van de grond gekomen.

Dit lijkt op de eerste indruk iets slecht maar wat belangrijk is om te beseffen is dat er veel vernieuwingen en ontwikkelingen spelen en dat de cryptomarkt zich nu juist aan het stabiliseren is. Waar het eerst een hype was, begint het beetje bij beetje zich te ontwikkelen tot onderdeel van de maatschappij en dat brengt grote voordelen met zich mee.

Een enorm potentiële markt.

De ene munt is de andere niet dat is iets wat vele wel eens vergeten. Vaak krijgen we bij crypto gelijk een beeld van de Bitcoin in ons hoofd. Alhoewel het vooralsnog de meest voorkomende vorm van cryptovaluta hebben ook varianten zoals Ethereum (ETH) evenals Ripple (XRP) zich bewezen klaar te zijn voor de toekomst.

Meer en meer professionele investeerders beginnen zich daarom ook steeds meer te richten op deze varianten. Dit komt doordat vele van deze munten nog relatief onbekend zijn en dat biedt veel kansen die tot een aantrekkelijk rendement kunnen lijden. Daarnaast zien vele beleggers ook in dat het verspreiden van je geld, vooral in zo’n snel onstabiele markt, verstandig is. Dat is de reden dat zij snel al zoeken naar varianten en is de keus naar alternatieve valuta’s voor de hand liggend.

De markt blijft zich dus telkens ontwikkelen en er komen dagelijks duizenden nieuwe investeerders bij die allemaal geloven dat cryptovaluta onze toekomst zal veranderen en deel zal worden van de maatschappij.

Wat zijn jouw gedachte hierover?

Previous ArticleNext Article