fbpx
Bitdenex Blogs

Drie onmisbare tips voordat je begint met handelen in cryptovaluta!

Cryptovaluta heeft zich vaak bewezen als een zeer winstgevende investering. Zo zijn er in 2017 zelfs individuen geweest meer dan 10.000% rendement op hun investering hebben behaald. Toch zijn helaas de meeste handelaren ‘last minute shoppers’ en jagen ze pieken na. Dat leidt vaak tot het verliezen van veel geld.

In dit artikel zullen wij 3 onmisbare tips geven, zodat je grove fouten kunt voorkomen!

Start klein

Begin met kleine bedragen te investeren en koop maandelijks telkens een klein bedrag erbij. Op deze manier krijg je betere inzage in de markt en vergroot je de kans om goede beslissingen te maken. Het idee achter het inkopen wanneer de prijzen laag zijn is dat wanneer de prijs dan stijgt je het verkoopt tegen een hogere waarde. In tegenstelling tot het inkopen wanneer de prijzen al een hoogtepunt hebben bereikt en dan maar hopen dat ze nog meer gaan stijgen.

Zorg dat je een strategie hebt

Wanneer je eenmaal begrip denkt te hebben van cryptovaluta en de markt, kun je vervolgens een strategie opzetten. Een goede strategie is het grote verschil tussen gokken en professioneel handelen. De markt is constant in beweging en garanties zijn er nooit. Het is daarom belangrijk om je kansen zoveel mogelijk te vergroten, door goed onderzoek te doen naar de valuta en adviezen opvolgt van ervaren handelaren. Beleggers die dus koppig zijn en denken dat ze het beter weten, zijn degene die het hardst op hun bek gaan. Wees daar dus niet één van!

Verspreid het risico

Op moment dat jouw bezittingen van cryptovaluta zich vergroten, is het een goed idee om geleidelijk meerdere cryptovaluta’s in te kopen. Op deze manier verspreid je het risico, als de ene prijs daalt en de ander stijgt, zal dat de klap verzachten. Voordat je de stap neemt om in een andere valuta te investeren, is het wel slim om goed onderzoek te doen naar de verschillende valuta’s en één uit te kiezen die potentie heeft. Je kunt jezelf vragen stellen als; welk probleem probeert de cryptovaluta op te lossen? Wie is het team die erachter zit? Hoe heeft het de aflopen tijd gepresteerd? En wat veroorzaakte die dalingen of stijgingen?

Door jezelf deze vragen te stellen kom je al een heel stuk en krijg je een goed beeld van wat de opportuniteiten, mogelijkheden en/of zwaktes zijn.   

Ben je klaar om je carrière als cryptohandelaar te beginnen? Schrijf je nu in en begin vandaag nog met handelen.

Previous ArticleNext Article