Hashrate-record toont vertrouwen van miners in Bitcoin

Ondanks het feit dat de Bitcoin-koers de afgelopen dagen enkele malen onder de 10.000-dollargrens dook, lijken de miners van deze cryptomunt zich daar niets van aan te trekken. Sterker nog, de hashrate van Bitcoin doorbrak onlangs voor de allereerste keer door de barrière van 150 TH/s. De hashrate geeft onder meer aan hoe gezond het Bitcoin-netwerk is en kan ook als de ultieme bescherming tegen een potentiële 51%-aanval worden beschouwd.

Positief signaal voor de lange termijn
De miners vormen een belangrijke schakel in het complete ecosysteem van Bitcoin. Het feit dat ze, ondanks het huidige wispelturige koersverloop van de cryptomunt, steeds meer rekenkracht aan het netwerk toevoegen is een positief signaal voor de lange termijn. Sowieso hanteren de meeste professionele miners een langetermijnstrategie, waarbij kortstondige koersschommelingen zijn ingecalculeerd en voor hen dus geen reden zijn om in paniek te raken.

Argo bewijst dat minen loont
Dat miners nog steeds goede zaken doen met hun activiteiten bewijst het Britse bedrijf Argo. Deze beursgenoteerde onderneming maakte eerder deze week haar halfjaarcijfers bekend. Daaruit bleek dat het 545% meer Bitcoins had gemined dan in de eerste 6 maanden van vorig jaar en dat deze toename van het Bitcoin-volume voor een winststijging van 280% had gezorgd.

De kracht van herinvesteren
Op de aandelen van Argo wordt momenteel amper dividend uitgekeerd. In plaats daarvan steekt de onderneming de behaalde winst vooral in de aanschaf van nieuwe apparatuur. Hierdoor krijgt het bedrijf steeds meer rekenkracht tot haar beschikking, wat de tevens kans op het succesvol minen van nieuwe Bitcoins vergroot. Alleen al in de eerste 3 maanden van dit jaar voegde Argo grofweg 11.000 nieuwe computers aan haar Bitcoin-farm toe. Deze forse uitbreiding werd ook gedaan met het oog op de toen nog op handen zijnde halvering van de Bitcoin-vergoeding voor miners. Volgens Argo heeft de meest recente halvering meer druk veroorzaakt op miners die hun zaakjes niet goed voor elkaar hebben en daardoor het gevaar lopen dat ze het strijdtoneel zullen moeten verlaten.

Bitcoin is gewoon ‘serious business’
Naar mate slimme miners door blijven gaan met het opschalen van hun farm, zal de hashrate naar verwachting de komende tijd nog verder oplopen. Dat is een goed teken voor de toekomst, want het geeft overduidelijk aan dat Bitcoin vandaag de dag allang geen hype meer is. Het is gewoon ‘serious business’ geworden. Wil je daar zelf ook van meeprofiteren, maar beschik je op dit moment nog helemaal niet over Bitcoins? Geen probleem! Bitdenex helpt je graag op weg. Open nu een gratis account, zodat je daarna snel en gemakkelijk je eerste cryptocoins aan kunt schaffen.