fbpx
Bitdenex Blogs

Wat is Ripple?

Ripple is een blockchain bedrijf wat gevestigd is in San Francisco, Californië. Het bedrijf heeft de Ripple-ledger (XRPL) ontworpen en is zowel uitgever van de gelijknamige Ripple-token ook wel XRP genoemd. Daarnaast heeft het een betaalnetwerk RippleNet. Klinkt verwarrende he? Geen zorgen in dit artikel zullen wij alles over XRPL, XRP en het RippleNet.

Wat is XRP?

Ripple en XRP zijn beide termen die gebruikt worden om de betreffende cryptocurrency te beschrijven. De naam Ripple duidt zowel het bedrijf als hun legder aan en is dus, om verwarringen tegen te gaan, de afkorting XRP de gangbare naam voor de digitale munt geworden. De XRP is voornamelijk in gebruik als ‘brugvaluta’ voor transacties tussen diverse banken, landen en valuta’s. XRP is daarom in eerste instantie niet bedoeld om direct te betalen winkels zoals de euro of dollar. Als de brugvaluta kan de XRP kunnen zijn gebruikers dus snel en voordelig geld overmaken naar andere gebruikers. Dit is zelfs mogelijk wanneer zij niet dezelfde bank en/of valuta hebben. Waar met het huidige financiel systeem overzeese betaling duur en traag zijn, wordt het dankzij Ripple nu voor minder dan een cent en 4 seconden overal op de wereld overgemaakt.

Wat is Ripple-ledger (XRPL)?

De Ripple-ledger, wat afgekort XRPL wordt genoemd, is het blockchain-netwerk waarop transacties met het RippleNet plaatsvinden en wordt net bij de Bitcoin is dit netwerk gedecentraliseerd en ‘peer-to-peer’. Via het RippleNet biedt het bedrijf financiële instanties de mogelijkheid om real-time grensoverschrijdende betalingen te doen over de gehele wereld. In de normale gang van zaken eisen internationale transacties veel bemiddelaars om transacties te kunnen voeren, daardoor kan dit proces vaak meerdere dagen in beslag nemen. Dat veroorzaakt vaak dat de kosten en risico’s het moeilijk maken om aan de eisen te voldoen die de hedendaagse markt vraagt. Ripple is dus van plan om de financiële industrie te revolutioneren en het overmaken van transacties stukken voordeliger en sneller te maken.

Om een klein voorbeeld te geven van hoe het werkt zal ik een situatie schetsen: Stel dat je vanuit Nederland €1000 euro via het Ripple-ledger (XRPL) naar je oom in Canada wilt sturen. Zal jouw geld via een ‘gateway’ omgezet worden in XRP. Vervolgens zoekt het RippleNet de voordeligste en meest efficiënte gateway in Canada, om zo de XRP om te zetten in Canadese dollars en op je oom zijn account te storten. Dit gebeurt allemaal in een tijdbestek van 4 seconden en kost je een kleine fractie van een cent.

Ripple is in samenwerking met banken

Ripple heeft door zijn effectieve infrastructuur verreweg het grootste portfolio van zakelijke partnerschappen van alle cryptovaluta’s. Momenteel werken zij samen met 300 grote banken over de hele wereld en zullen dat er naar verwachting nog vele meer worden.

Hoe kom ik aan XRP?

Wij bieden de unieke oplossing voor individuen zoals jou die graag willen investeren in crypto-valuta’s. Schrijf je daarom vandaag nog in en begin gelijk te handelen in een van de meest gewilde en veelbelovende cryptovaluta.

Previous ArticleNext Article